Nepalin uusi hankkeemme / Our new project in Nepal (2019-2020)

15.1.2019 - Nepal

Suomen Ulkoasiainministeriö myönsi WaterFinnsille juuri ennen joulua rahoituksen uuteen Nepalin hankkeeseen vuosille 2019-2020!

Devchuliin Nepaliin sijoittuva hanke on jatkoa WaterFinns ry:n NAPA WASH -hankkeeseen (lisätietoja tästä) vuosina 2014-2016.

Kyseisellä alueella on potentiaalia kehittyä seuraavalle tasolle veden laadun ja sanitaation parantamisessa. Devchulin kunnan toimintaedellytyksiä voidaan kehittää kouluttamalla työntekijöitä ja hallintoa sekä tekemällä kunnostustöitä vesi- ja sanitaatiorakenteisiin. Nämä toimet vahvistavat nepalilaisten itseluottamusta toimia tulevaisuudessa tehokkaasti itse, ja varmistetaan palveluiden jatko ja kehitys pitkällä aikavälillä kestävän kehityksen mukaisesti.

Alueella on tarpeen lisätä ymmärrystä ja tietoisuutta WASH-palveluista vesikäyttäjäryhmissä, wardeissa ja kuntatasolla. Jatkohankkeelle on selkeä tarve NAPA WASH-projektin jälkeen; Devchulin alueella on perustason vesi- ja sanitaatiopalvelut, mutta veden laatu ja taito ylläpitää talousvesijärjestelmiä eivät ole vielä riittäviä, mikä johtaa terveysongelmiin.

Projektia johtaa WaterFinns ry Suomessa sekä paikallinen kumppani Centre for Appropriate Technology Nepal (CATN) Nepalissa Devchulin kunnan hallinnon lisäksi.

Lisätietoja englanniksi täältä.

Kysymyksissä voit ottaa meihin yhteyttä: waterfinns@gmail.com.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Briefly in English:

Ministry of Foreign Affairs granted us a few days before Christmas the funding for a 2-year project (2019-2020) in Nepal!

This project is a follow-up for the NAPA WASH -project, in which WaterFinns was involved in Nawalparasi & Palpa 2014-2016.

The description for our new project is to be found here.

By any questions, please contact us: waterfinns@gmail.com.